ΣΤΑΣΙΜΗ Η ''ΑΡΙΑΔΝΗ'' !! ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ !!


Συνδυασμός υγρασίας και θερμού μετώπου στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο με το ψύχος στην βόρεια Ελλάδα, θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες χιονιά για την κεντρική και δυτική Μακεδονία αλλά και την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Θράκη, μέσα στην Δευτέρα, κυρίως την Τρίτη ως και την Τετάρτη.

Φαίνεται βάση των νεότερων προγνωστικών στοιχείων, το βαρομετρικό χαμηλό με το ψύχος και τα χιόνια, να μην κινείται πιο ανατολικά προς την Τουρκία όπως αρχικά ήθελαν οι εκτιμήσεις, αλλά να παραμένει στάσιμο πάνω από τη χώρα μας.
Αυτή του η παραμονή πάνω από το Αιγαίο και το Ιόνιο, θα του δώσει μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας από το προβλεπόμενο, με αποτέλεσμα, πέρα του ότι θα συνδυαστεί με νέο χαμηλό νοτιοδυτικά της χώραςμας, οι χιονοπτώσεις ή χιονομπόρες θα λέγαμε καλύτερα, να απασχολήσουν κυρίως Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία, μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες χιονοπτώσεις θα έχουνε απότομη λήξη και έναρξη, αλλά και σε συνδυασμό με τον ολικό παγετός στην βόρεια Ελλάδα, θα είναι ικανές να αφήνουν χιονοστρώσεις ως και στα παραθαλάσσια της Θράκης, της Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλίας, κατά διαστήματα πάντα μιας και ότι πέφτει θα παγώνει αμέσως από την Θεσσαλία και βορειότερα.


Τέλος και η Θεσσαλονίκη φαίνεται την Δευτέρα προς Τρίτη, να δέχεται κάποιες χιονομπόρες με υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν τοπικές ολικές χιονοστρώσεις κυρίως σε πάρκα και αυτοκίνητα ακόμα και στον δρόμο εξαιτίας των παγερών θερμοκρασιών και το ολικού παγετού που επικρατεί.Share on Google Plus

About cristina kitsiou

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου